Novetats i productes tecnològics

Què esperar de l’Apple Watch

SHARE
, / 2052 0
Què esperar de l’Apple Watch

I iniciem el primer article del Bloc parlant d’Apple, i és que el proper 26 de juny surt a la venda a Catalunya l’últim gadget d’Apple i el seu primer wearable, l’Apple Watch, i molts us estareu preguntant: “Val la pena comprar-me un Apple Watch? Em servirà en el meu dia a dia?” i les respostes poden ser molt variades, ja que depen molt de cada usuari i de l’ús que fa de les diferents aplicacions disponibles…

El primer que heu de tenir en compte d’aquest dispositiu de la companyia de la poma, és que necessitareu un iPhone per fer-lo funcionar, ja que en aquesta primera versió del sistema operatiu del rellotge, totes les aplicacions executen la seva lògica des del telèfon (més endavant ja us parlarem del nou WatchOS 2, on tot això canviarà una mica…), però abans de començar a analitzar el dispositiu hauríem de veure com va començar tot plegat…

Història
Keynote setembre 2014

Tim Cook (Keynote setembre 2014)

L’Apple Watch es va presentar a la keynote del 9 de setembre de 2014, on en Tim Cook en un “One more thing… ” ens va ensenyar com seria l’esperat dispositiu, a diferència de la majoria de productes que es presenten a les keynotes d’Apple, en aquest cas es va indicar que no es començaria a vendre fins a principis de 2015. Finalment, però, no es va començar a vendre fins el 24 d’abril en un primer grup de països entre els que podíem trobar EE.UU, França, UK, … I tal i com comentàvem sortirà a la venda el proper dia 26 de juny a un altre grup de països.

Les opinions inicials dels experts, sobre el dispositiu, van ser generalment positives per la seva funcionalitat i comoditat, tot i que en destacaven com a negatiu el seu preu i velocitat.

Funcions

L’Apple Watch ens permet vàries opcions, unes que destaca Apple és utilitzar-lo com a mètode de pagament amb Apple Pay (mitjançant el seu NFC), tot i que ara per ara, no hi ha data de sortida d’aquesta funció a casa nostra…

Ens permet gestionar trucades, rebre-les o iniciar-les. Hem de pensar que aquest dispositiu té micròfon i alteveus, per tant des del mateix rellotge podem fer aquestes funcions, sense treure el telèfon de la butxaca. Una altra de les funcions és utilitzar-lo per veure o contestar, correus electrònics o missatges (SMS o iMessage).

Una de les funcions més destacades, és la captura de dades de Fitness, poder realitzar activitats esportives i que el dispositiu en desi informació com les pulsacions cardíaques, distàncies recorregudes… I si, a més a més, duem el nostre telèfon, incorpora informació del GPS.

Activitats esportives

Des del rellotge podem gestionar un Apple TV o disparar remotament la càmera del nostre telèfon, mentre tenim una previsualització de la foto al nostre canell.

També podem veure el pas a pas de la nostra ruta, mitjançant l’aplicació de mapes o utilitzar els nostres passbooks directament des del nostre rellotge.

Finalment una de les coses més interessants és l’ús d’aplicacions de tercers, i és que actualment l’App Store disposa de més de 6.000 aplicacions adaptades a l’Apple Watch.

Models

Models Apple Watch

Actualment té 3 col·leccions diferents: Apple Watch Sport, Apple Watch i Apple Watch Edition. I aquestes col·leccions es divideixen en un total de 38 models diferents, entre corretges i carcasses.

Els més econòmics són l’edició Sport (349-399$), seguits de l’Apple Watch (549-1.099$) i els més exclusius són els Apple Watch Edition fets d’or de 18 quirats (10.000-17.000$).

I el català?

Tota l’aplicació de gestió està en català, però el rellotge no té el català com a idioma. El problema, penso que és SIRI. Actualment SIRI no enten el català, tot i que sí que disposem en el teclat la opció de parlar en català, i que aquest el converteixi en text.

Per tant, ara per ara, si volem utilitzar el rellotge haurem d’utilitzar un altre idioma…

La nostra experiència

Farà un parell de mesos vaig tenir la ocasió de tenir l’Apple Watch a les meves mans, i després d’haver-lo pogut utilitzar una mica puc donar la meva opinió:

Un bon al·licient per tornar a la feina! #AppleWatch

A photo posted by Miquel Laboria (@miquellaboria) on

El primer que haig de dir, és que “Me l’imaginava més gran”. 😉 Apple ha fet 2 mides, una de 38mm i una de 42mm, la que veiem a la foto superior és el gran i la veritat és que és una mida molt portable.

El primer que hem de fer és enllaçar el dispositiu amb el nostre iPhone, des de la versió iOS 8.2, tenim disponible una aplicació per gestionar el rellotge, un cop l’obrim el primer que ens ofereix és enllaçar-lo:

Enllaçar Apple Watch

Un cop fet aquest procés tenim accés a tota la gestió del nostre rellotge, decidir quines aplicacions hi volem instal·lar, quines ullades volem activar (glances) i com gestionem les notificacions:

L’Apple Watch ve amb una sèrie d’aplicacions per defecte, desenvolupades per Apple, per gestionar la informació que tenim el telèfon: música, correu, missatgeria, calendaris, contactes…

A continuació us adjunto captures d’algunes de les aplicacions que vaig instal·lar jo per poder fer les proves i de com funciona el sistema.

Si teniu alguna pregunta sobre l’Apple Watch, deixeu-la als comentaris i intentarem respondre-la el més aviat possible.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN